Li-ion cel met meer opslag capaciteit

In steeds meer toepassingen wordt de Li-ion batterij type 18650 gebruikt zoals in Laptops, Zaklampen, Drone, hoofdlampen, fietslampen en ook gamecontrollers. Aangezien een batterij, in onze beleving altijd te snel leeg is, is dat voor de fabrikanten een uitdaging om de capaciteit (energieinhoud) te vergroten.

Regelmatig verschijnen er nieuwe Li-ion batterijen op de markt van fabrikanten die pretenderen een nog hogere capaciteit te bieden. In eerdere test hebben we al aangetoond dat bij veel merken de werkelijke capaciteit veel lager is dan staat aangegeven op de batterij.

In deze test gaat de Cytac 18650 onder de loep. De fabrikant geeft aan een capaciteit te behalen van 3400 mAh. Aangezien we dit nog niet eerder hebben behaald bij dit type batterij, zijn we nieuwsgierig geworden.

De boven en onderspanning begrenzing wordt bepaald door de interne PCB op de batterij (4.1v – 2.9v). De batterij wordt ontladen op 0.2C en geladen op 0.5C

Capaciteit test op Cytac batterij type 18650
Capaciteit test op Cytac batterij type 18650

Hoewel we de opgegeven capaciteit niet wordt behaald, zijn we verrast door de werkelijke capaciteit van 2900mAh. Niet eerder hebben we deze hoeveelheid energie in dit batterijtje gezien. De spanningscurve van de ontlading verloopt redelijk vlak totaan 3 volt. Goed nieuws dus voor gebruikers die op zoek zijn naar een batterij die lang mee gaat!

De Specificatie van deze batterij kunt u terugvinden in onze webwinkel.

 

Hoog capaciteit Li-ion batterij van Cytac
Hoog capaciteit Li-ion batterij van Cytac
Facebooktwitterlinkedin