Lithium accu voor onderwater SUEX scooter

Lithium accu voor onderwater SUEX scooter

Tegen de vakantie periode krijgen we ook regelmatig leuke project waar we nieuwe energie in mogen steken. In deze blog laten we zien hoe we voor een klant een Lithium accu maken voor een SUEX waterscooter. De waterscooter is standaard geleverd met 2x cyclische AGM loodaccu. De AGM accu van 12 volt 12Ah wordt in serie geschakeld tot 24 volt en heeft daarmee een energie inhoud van 24 Volt x 12 Amp  = 288 Wh. Echter mag een AGM accu maak tot 70% worden ontladen om beschadiging aan de accu te voorkomen. Dus effectief is er maar 201 Wh beschikbaar voor je onderwater rit.

Binnen het volume van de AGM accu en een beetje extra, hebben we voor onze klant een Lithium accupack gemaakt van 12 volt 30 Ah ofwel een 720 Wh accupack. Het voordeel van Lithium is dat de accupack wordt beschermt tegen diep-ontladen middels de ingebouwde BMS, Battery Management System. Daarmee kan de volle 720 Wh uur worden benut. 

Naast de hogere capaciteit van Lithium is er nog een groot voordeel. Het gewicht van een Lithium accupack is de helft van een AGM accu. Bovendien heeft een Lithium accu een dubbele levensduur t.o.v. de AGM accu.

Een nadeel van de Lithium accu is dat deze niet bestand is tegen zoutwater en dient dus absoluut in een waterdichte behuizing te komen.

Heb je ook een leuk project voor ons? We horen graag waarmee we je kunnen helpen! 

Laat hier je reactie achter