Solar tuinverlichting: snel en makkelijk


De tuin is – met name in de zomermaanden – een verlenging van het huis. Een plek waar verlichting een grote rol speelt in het creëren van sfeer en veiligheid. Tuinverlichting aanleggen is vaak een flinke klus, waar mensen tegenop zien. Met tuinverlichting op zonne-energie is het snel en makkelijk geregeld. Lees verder om meer te leren over hoe solar verlichting werkt én hoe je het in drie stappen installeert.

Zo stel je een buitenlamp op zonne energie in


Tuinverlichting op zonne-energie is eenvoudig in enkele minuten geïnstalleerd:

1. Haal de lamp uit de doos
2. Bepaal de plek waar de lamp moet komen (met voldoende direct zonlicht ivm het opladen)
3.Plaats de lamp door deze in de grond te ‘prikken’ of bevestig deze aan een muur of erfafscheiding

Er is geen afhankelijkheid van elektriciteitskabels of stopcontacten, waardoor de verlichting overal waar gewenst geplaatst kan worden. Het gebruiksgemak en de eenvoudige installatie zijn belangrijke redenen dat steeds meer mensen kiezen voor solarverlichting.

Hoe werkt een buitenlamp op zonne energie?


Gedurende de dag doet de zon het werk en vangt de lamp het zonlicht op. Solar-lampen hebben een geïntegreerd zonnepaneel. Het paneel vangt het zonlicht op, daarom is het van belang een lamp op zonne-energie in (direct) zonlicht te plaatsen voor het beste resultaat. De solar-lampen met een geïntegreerd zonnepaneel stralen tot 100 lumen uit. Dit is voldoende om een deel van een tuin te verlichten of een mooi element in de tuin (zoals een boom, vijver of kunstwerk) te accentueren.

Toestemming voor cookies