Nieuwe fietsaccu of fietsaccu revisie

Is je fietsaccu aan vervanging toe dan zijn er verschillende mogelijkheden. Het reviseren van je fietsaccu is vaak de goedkoopste oplossing en biedt ook vaak de mogelijkheid om een upgrade te laten uitvoeren van de capaciteit. Een nieuwe fietsaccu heeft ook een nieuwe behuizing, wat is nou de slimste keus?

Nieuwe Fietsaccu

Soms is de keus eenvoudig. Niet alle fietsaccu's zijn reviseerbaar of niet geschikt voor een tweede leven. Dan is een nieuwe fietsaccu de beste keus. De prijs van een nieuwe originele fietsaccu van je fabrikant is vaak erg hoog en in de meeste gevallen koop je weer een accu met dezelfde energie inhoud en is een upgrade niet mogelijk. Echter is er wel een goedkopere optie voor een nieuwe fietsaccu. Van verschillende merken is ook een replica fietsaccu verkrijgbaar. Bij dit soort fietsaccu's is alles nieuw en nagemaakt van de originele fietsaccu. Bijvoorbeeld van Gazelle, Bosch,  Flyer, Matra, Mihatra, Stella, Ikea, Aldi, Avancer, sundvall, Protanium etc. Ook bij een replica accu krijg je twee jaar garantie op de fietsaccu.

Fietsaccu reviseren

Het reviseren van een fietsaccu wil zeggen dat de componenten die versleten of defect zijn in je fietsaccu, worden vervangen. Voor elke fietsaccu geldt dat de capaciteit van de accu cellen afneemt. De accu cellen gaan gemiddeld 5 tot 10 jaar mee in je fietsaccu, afhankelijk van de kwaliteit cel en hoe vaak de accu wordt gebruikt. Bij het vervangen van de lithium accucellen is het meestal ook mogelijk om een hogere capaciteit lithium cel te gebruiken waarmee je elektrische fiets een grotere actieradius krijgt.

De BMS en je elektrische fiets accu 

De fietsaccu bevat ook een belangrijk printplaatje ofwel de BMS ( Battery Management System). Indien mogelijk wordt de BMS ook vervangen bij het reviseren van je fietsaccu. In sommige gevallen heeft de BMS echter ook extra functies die bijvoorbeeld communiceren met het display van je elektrische fiets. In dat geval moet de oude BMS nog goed functioneren, anders is fietsaccu revisie niet mogelijk. Is de BMS van je fietsaccu defect en communiceert deze normaliter met jouw fiets, dan ben je aangewezen op een nieuwe fietsaccu.

Wil je weten hoe fietsaccu-revisie in zijn werk gaat, kijk dan eens op onze video

Toestemming voor cookies