Je eigen fietsaccu resetten

Werkt je accu van je elektrische fiets niet meer? Dan kun je verschillende mogelijkheden proberen om de accu weer aan de praat te krijgen:
Stap 1: Laat de accu eerst helemaal leeglopen voordat je de accu weer volledig oplaadt.
Stap 2: Leg de fietsaccu binnen in de huiskamer i.p.v. in de (te) koude schuur en probeer of je nu wel de accu volledig kan opladen. Beide stappen geprobeerd maar zonder succes? Dan kun je de accu door middel van het reset-knopje resetten. Dit is mogelijk bij verschillende fietsaccu’s:

Gazelle fietsaccu:

Het reset-knopje bij de Gazelle Innergy accu zit verwerkt in het achterlicht. Houd dit knopje enkele seconden ingedrukt totdat er een lampje gaat knipperen. In veel gevallen gaat het display weer aan en is het resetten gelukt. Laadt hierna de accu volledig op.  

Bafang fietsaccu: 

Wanneer je Bafang elektrische fiets accu niet goed oplaad, kun je deze resetten. Druk het kleine, witte knopje bij de led indicator 20 seconden in en laat daarna los. Druk vervolgens nogmaals deze knop voor 5 seconde in. De accu is nu succesvol gereset. 

Flyer fietsaccu: 

Haal de Flyer accu 36v uit de fiets en plaats de accu op de oplader. Start het laadproces. Zodra de accu is volgeladen haal je de accu van de oplader. Druk de kleine indicator knop in en houdt deze knop gedurende 20 tot 30 seconden ingedrukt. De lampjes op het display gaan uit. Plaats (met de indicator knop nog ingedrukt) de accu terug op de oplader. Nu gaat de accu verder met opladen en mag je de indicator knop loslaten. Laad de fietsaccu volledig op. De fietsaccu is nu gereset.

Shimano fietsaccu:

Aan de led indicator op de fietsaccu kun je veel problemen herkennen. Wanneer de ledjes niet oplichten, kan dit slaapmodus of een ander probleem betekenen. Mocht de led indicator niet aan gaan bij het aansluiten van de acculader kan dit de volgende oorzaken hebben:

- het led lampje van de oplader brandt: De fietsaccu wordt opgeladen.

- het led lampje van de oplader knippert: Fout bij het opladen.

- het led lampje is uit: De fietsaccu is ontkoppeld, het is 1 uur of meer nadat er een fout opgetreden is of het is 1 uur na het volledig opladen.

Voor de exacte oplaadstatus kun je naar de led indicator op de accu kijken. 

Qwic fietsaccu: 

Heb je een Qwic met een oranje laadpoort? Dan kun je de fietsaccu gemakkelijk resetten. Aan de zijkant (bij de led indicator) bevind zich een klein, wit knopje. Houdt dit knopje voor 20 seconden ingedrukt en laat dan los. Druk vervolgens nogmaals voor 5 seconde dit knopje in. Het Qwic display kun je resetten door de knop langer dan 3 seconden in te drukken. De fietsaccu is nu gereset en klaar om opgeladen te worden.Bij sommige Qwic modellen kan het voorkomen dat de accu geen ondersteuning meer geeft vanwege een defecte zekering. Bij sommige fietsaccu's kun je dit eenvoudig zelf controleren. Mocht je twijfelen? Neem dan contact op, wij helpen je graag!

Bosch fietsaccu:

Bij de Bosch Powerpack 400 / active / Performance zit het reset knopje zit naast de led indicator op de accu. Houd deze knop gedurende 20 tot 30 seconden ingedrukt om de accu te resetten. De accu wordt volledig gereset. Hierna laadt u de accu weer helemaal op tot deze volgeladen is. De fietsaccu volgeladen zodra de led lampjes op de accu uitgaan. De accu is nu gereset.

Giant Twist fietsaccu:

Valt het kilometer bereik tegen? Fiets je de accu leeg totdat de ondersteuning wegvalt? Helaas kan deze accu niet gereset worden. We kunnen deze accu wel onderzoeken, de capaciteit nameten of de Giant accu reviseren.

BionX fietsaccu:

Onder dit aandrijfsysteem vallen onder andere de Trek fietsaccu’s. Er zijn ook Trek accu’s welke aangedreven worden door het Bosch aandrijfsysteem. Hierboven word uitgelegd hoe je deze fietsaccu kunt resetten.

Zorg voor een volledig opgeladen fietsaccu. Zet de fiets aan. Houdt de knop op het display gedurende 20-30 seconden ingedrukt. Hierna zal de voorlamp en het achterlicht snel na elkaar gaan knipperen. Dit betekend dat de reset geslaagd is. 

Verder kunnen wij de Trek fietsaccu's met het aandrijfsysteem van BionX upgraden. Na revisie voeren wij deze gratis soft ware update uit. Tijdens deze software update zorgen wij ervoor dat het display weer overeenkomt met de juiste capaciteit. Meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Phylion - joycube fietsaccu:

Bij de Phylion Wall-E 5 polige en Phylion Wall-E 2 polige fietsaccu's komt sleepmodus voor. Deze accu kan uit zijn sleepmodus gehaald worden door tegelijkertijd het led indicatieknopje ingedrukt te houden en de accu op de lader aan te sluiten.

Het resetten van je accu is niet gelukt, wat nu?

Geprobeerd om de fietsaccu te resetten, maar zonder resultaat? Dan is het vrijwel zeker dat de accu kapot of versleten is. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals het te vaak opladen, de leeftijd van de accu etc. In dit geval kun je de accu door ons laten onderzoeken of laten reviseren. Revisie van uw e-bike accu is vaak goedkoper en er is de mogelijkheid de capaciteit te verhogen. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op!

Toestemming voor cookies